Manastirea Dumbrava Judetul alba

Cu si despre manastirea Dumbrava judetul Alba 

   

"Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri știuți și neștiuți. "


       Printre manastirile pe care le intalnim in judetul Alba se afla si manastirea Dumbrava , pe care o gasim in satul cu acelasi nume , comuna Unirea .




        Manastirea Dumbrava a fost infiintata in anul 1996 pe un teren aflat in apropierea rumului national dintre Aiud si Turda , acesta fiind donat de localnici .
       Manastirea a fost ridicata in locul unde in anul 1703 preotul Ioan , a fost martirizat fiind ars de viu .
       In acest lacas de cult intalnim peste 250 de suflete ( maicute , copii dar si varsnici ) . am spus asta pentru ca in afara de lacasul in sine aici se gaseste si o casa de copii de tip familial numita ,, Sfanta Veronica " dar si o casa pentru varsnici ( casa ,, Sfanta Maria" )


      In manastirea Dumbrava se gaseau 25 de maici care erau calauzite de Arhimandridul Vasile Crisan cel care a fost si ctitorul acestei manastiri .
      Un loc superb plin de verdeata care poarta hramul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir" .



Video preluare Youtube

Rugaciune catre Sf  Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir


      "Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri știuți și neștiuți.

     Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere și binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă și să ne despartă de persoanele pe care le prețuim și le iubim. Așa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creștinii din Salonic , tot așa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura și de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră și ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii.

       Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă".  

Niciun comentariu: