Manastirea Stravopoleos

Cu si despre manastirea Stravopoleos din municipiul Bucuresti






         Manastirea Stravopoleos este o manastire ortodoxa situata in centrul Bucurestiului, pe strada Stravopoleos, langa Biserica Sfantul Anton.

        Manastirea a fost fondata in 1724 de catre arhiereul Ioanichie Stratonikeas, un calugar venit din Creta, care a dorit sa creeze un loc de rugaciune si de odihna pentru calugari. In timp, manastirea a devenit un important centru cultural, fiind cunoscuta pentru biblioteca sa bogata si pentru atelierele de iconar, tipar si arhitectura.

          Manastirea Stravopoleos este recunoscuta pentru arhitectura sa bizantina, cu influente venețiene, care se reflecta in frumoasele sale porti de lemn si in biserica care dateaza din secolul al XVIII-lea. Interiorul bisericii este decorat cu fresce si mozaicuri care dateaza din secolul al XIX-lea, ceea ce o face o atractie turistica importanta din Bucuresti.

          In prezent, manastirea este locuita de o comunitate de calugari si este deschisa publicului pentru vizitare. Vizitatorii pot admira frumusetea bisericii si pot lua parte la serviciile religioase care au loc aici. De asemenea, manastirea gazduieste periodic evenimente culturale, cum ar fi concerte de muzica clasica sau expozitii de arta.

            In concluzie, Manastirea Stravopoleos este o bijuterie arhitecturala care merita vizitata atunci cand va aflati in Bucuresti. Este un loc de liniste si spiritualitate, care ofera oportunitatea de a admira frumusetea artei bizantine si de a participa la serviciile religioase ortodoxe.



Niciun comentariu: