Manastirea Bisericani


Cu si despre manastirea Bisericani din judetul Neamt





Manastirea Bisericani din judetul Neamt este una dintre cele mai vechi si mai importante manastiri din Romania. Fondata in secolul al XVI-lea, manastirea este cunoscuta pentru arhitectura sa impresionanta si pentru arta bisericeasca deosebit de valoroasa.

Manastirea Bisericani a fost fondata in anul 1530 de catre domnitorul Petru Rares, care a dorit sa construiasca un lăcaș de cult în acest loc înalt si retras, unde sa se poata ruga si medita in liniste. In timp, manastirea a devenit un important centru cultural si spiritual, atragand multi calugari si pelerini din intreaga tara.

            Manastirea Bisericani se remarca prin arhitectura sa impresionanta si prin arta bisericeasca deosebit de valoroasa. Cladirea principala, biserica manastirii, este un exemplu de arhitectura medievala, cu elemente de stil gotic si renascentist. Biserica are o frumoasa fațadă din piatră, cu un portal decorat cu sculpturi, si o cupola inalta, acoperita cu tigle albe.

            In interiorul bisericii, vizitatorii pot admira o bogata colectie de icoane vechi si fresce, realizate de artisti renumiti. Printre cele mai valoroase piese se numara icoana Sfantului Gheorghe, care dateaza din secolul al XVII-lea si este considerata una dintre cele mai frumoase icoane din Romania.

        Manastirea Bisericani este si un important centru spiritual, unde calugarii au continuat sa slujeasca si sa predice din secolul al XVI-lea pana in zilele noastre. Manastirea gazduieste si o biblioteca cu o bogata colectie de carti si manuscrise, si o sala de studiu pentru pelerini si studenti.

            Manastirea Bisericani este un loc incarcat de istorie si spiritualitate, si merita vizitat de catre oricine este interesat de arta si cultura medievala. Acest lăcaș de cult este o oaza de liniste si spiritualitate, unde puteti sa va conectati cu istoria si sa va simtiti aproape de divinitate.




Niciun comentariu: