Manastirea Bistrita


Cu si despre manastirea Bistrita din judetul Valcea




Manastirea Bistrita din judetul Neamt este una dintre cele mai importante si vechi manastiri din Romania, cu o istorie bogata si o arhitectura impresionanta.

        Manastirea a fost fondata in anul 1402 de catre voievodul Petru I Musat, fiind una dintre primele manastiri construite in Moldova. In decursul anilor, manastirea a cunoscut mai multe renovari si extinderi, astfel ca astazi este o constructie impresionanta, cu ziduri masive si turle inalte.

       Manastirea Bistrita este cunoscuta si pentru frescele sale, care au fost realizate in secolul al XVI-lea de catre artisti renumiti. Aceste fresce infatiseaza scene din Biblie si sunt considerate una dintre cele mai importante colectii de arta bisericeasca din Romania.

       In prezent, manastirea este locul de pelerinaj pentru multi credinciosi, care vin sa se inchine la moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, care este pastrat in biserica manastirii.

     Manastirea Bistrita este deschisa pentru vizitatori si turisti, oferind oportunitatea de a admira frumusetea arhitecturala si arta bisericeasca unica. In plus, manastirea ofera si cazare pentru pelerini si turisti.

      In concluzie, Manastirea Bistrita este una dintre cele mai importante si frumoase manastiri din Romania, cu o istorie bogata si o arhitectura impresionanta. Este o destinatie ideala pentru cei care doresc sa exploreze cultura si istoria religioasa a tarii, sau pentru cei care cauta un loc de liniste si rugaciune.




Niciun comentariu: