Manastirea Dridu


Cu si despre manastirea Dridu din judetul Ialomita









        Important pentru patimoniul cultural este biserica cu hramul ''Adormirea Maicii Domnului'',ridicata in 1851 de Alexandru Filipescu Vulpe.

        In 1992 in Didru s-a deschis o manastire de maici cu hramul ''Acoperamantul Maicii Domnului'',aflata in eparhia Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

        In anul 1467 Radu cel Mare intareste manastirea Snagov-Dridu,iar in 1522 Radu de la Afumati sprijinit de Ioan Zapolia poarta lupte cu Vladislav.

        Pe aceste mirifice locuri , cu binecuvantarea Prea Fericit Parintelui Teoctist Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si cu purtarea de grija a Prea Sfintitului Episcop Nifon si a Prea Sfintitului Parinte Damaschin Episcopal Sloboziei si a Calarasilor,a inceput in anul 1993 lucrarile de inaltare a Sfintei Manastiri Acoperamantul Maicii Domnului-Dridu.

       S-au ridicat datorita grijii si osardiei zilnice a monahiei Haraga Gabriela-Maria, din ascultarea duhovniceasca a monahului Paisie Olaru de la Neamt , biserica de lemn cu hramul Sfintii Arhanghelii Mihail si Gavril.

       In jurul bisericutei construindu-se chilii si cladirii anexe gospodaresti , ateliere de pictura pe sticla si lemn, croitorie si broderie, toate acestea au fost ridicate pe terenul donat de monahia Serafima Sofia.

        O prea frumoasa biserica de caramida pictata de pictorul bacauan Dumitru Macovei a fost ridicata si dotata catapeteasma, pictura, icoane pe propria cheltuiala de ctitorii ei: Steluta si Dumitru Irimescu marii iubitori de Dumnezeu. Biserica poarta hramul Sfantul Dumitru.

        Sfanta Manastire Acoperamantul Maicii Domnului - Dridu creeaza prin prezenta sa un mic colt de rai pentru toti cei care vin zilnic sa-si ostoiasca setea vesnic nepotolita dupa Dumnezeu, chemandu-L cu credinta, dragoste si recunostinta pe Intaiul lor Parinte sufletesc.











Daca sustineti blogul nostru ne puteti ajuta cu un like paginii noastre sau un share!!!






Niciun comentariu: